Esnek Ne Demek? Ne Anlama Gelir?

Sözlük

21 Eylül 2022

Esnek Ne Demek? Ne Anlama Gelir?
 cover

Esnek, uygulanan bir dış güç ile uzama, kısalma, eğrilme gibi fiziksel değişmeler sonucunda herhangi bir deformasyona uğramadan, tekrar eski formuna dönebilen anlamına gelmektedir. Esnek, kişilerin günlük olarak çok sık kullanım sağladığı bir kelimedir. Esnek kelimesi, bir sıfat olarak kullanılmaktadır. Cisimler, insanlar ve diğer nesneler için kullanım sağlanması mümkündür.

Esnek Ne Anlama Gelir?

Elastikiyet özelliğinin yüksek olduğu anlamına gelen esnek kelimesi, sporcular ve düzenli antrenman yapan kişiler tarafından sıklıkla kullanılmaktadır. Örneğin, antrenmanlara başlamadan esneme egzersizlerinin yapılması, kasların esnetilmesi anlamına gelmektedir. Kas yapıları da esneme özelliğine sahip, vücudun en önemli yapıları arasında yer almaktadır. Bunun yanı sıra, kişilerin özellikle jimnastik sporu ile ilgilenen sporcuların vücut yapıları içinde ‘esnek’ kelimesi kullanılmaktadır. Sporcuların vücut uzuvlarını farklı açılarda genişletmesi esnek kelimesinin karşılıklarından birisidir.

Esnek Kelimesi Nerelerde Kullanılır?

Esnek kelimesi, fiziksel özellikleri tanımlamak için kullanılmaktadır. Ancak bunun yanı sıra, kişilerin ya da diğer canlıların davranışsal özelliklerini tanımlamak için de kullanımı tercih edilmektedir. Esnek kelimesinin kullanımı, her şekilde sıfat olarak geçmektedir. Örneğin;

  • Kişilerin rahat ve umursamaz tavırlarını tasvir etmek için esnek kelimesinin kullanımı, 
  • Kauçuk gibi maddelerin esnek bir yapısının olduğunun anlatımı,
  • Kişilerin vücutlarının çok esnek olduğunun anlatımı gibi cümlelerde esnek kelimesinin görevi, sıfat olarak belirtilmektedir.

Diğer Blok Yazıları