Defend Ne Demek? Ne Anlama Gelir?

Sözlük

21 Eylül 2022

Defend Ne Demek? Ne Anlama Gelir?
 cover

Defend, savunmak olarak Türkçeye çevrilmektedir. Bu kelime, özellikle savunma sporlarının orijinal isimlerinde sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Defend kelimesinin karşımıza çıktığı bir başka alan ise, teknolojidir. Teknolojik cihazların kullanımında, kullanıcıların sıklıkla karşılaştıkları bir terimdir. Bu terim teknolojik cihazların savunulması gereken tehlikeli durumların meydana gelmesinde kullanıcılara iletilen bilgi mesajlarında bulunmaktadır.

Defend Ne Anlama Gelir?

Savunmak anlamına gelen defend, farklı birkaç anlama daha sahiptir. Genellikle ilk anlamı ile kullanılan bu kelime, fiil yapı özelliğine sahiptir. Günlük olarak çok sık kullanılmasa da spor aktivitelerinde tercih edilen belirli branşlarda kullanımı söz konusudur. Daha çok sporcular tarafından tercih edilen bir terimdir. Bilişim ve teknoloji sektöründe de kullanımı sağlanmaktadır. Bu kelimeye gelen ekler, hukuk branşında da kullanım sağlanmasına imkan sunmaktadır.

Defend Kelimesinin Diğer Anlamlar Nelerdir?

Defend kelimesinin genel olarak savunmak anlamında kullanıldığı belirtmiştir. Bu kelimenin fiil olarak kullanım sağlandığı farklı anlamları da bulunmaktadır. Defend kelimesi, belirli bir objeyi ya da nesneyi savunmak anlamında kullanılabildiği gibi bir olguyu ya da fikri savunmak anlamında da kullanılabilinir. Defend kelimesinin diğer anlamları şu şekildedir;

  • Korumak,
  • Müdafaa etmek

Bu anlamları ile defend kelimesi, askeri alanlarda da sıklıkla kullanılmaktadır. Fiil olarak kullanımı gerçekleştirilen anlamları ile belirtilen bir şeyin korunması olarak kullanımı tercih edilmektedir.

Diğer Blok Yazıları