Crossover Ne Demek? Ne Anlama Gelir?

Sözlük

21 Eylül 2022

Crossover Ne Demek? Ne Anlama Gelir?
 cover

Crossever, şehir içlerinde daha rahat kullanım sağlanmasına imkan sunan araçlardır. Yerden yüksek ve diğer modellere göre daha kompakt bir tasarıma sahiptir. Bu araçlar hem SUV hem de station wagon özelliklerine sahip şekilde üretilmişlerdir. Bagaj kısımları, station wagon özelliğine sahip araçlara göre daha küçüktür. Özellikle son yıllarda crossover araçlar, sıklıkla tercih edilmeye başlanmıştır. Bunun nedeni ise, bu araçların daha hafif ve çevik bir yapıya sahip olarak üretilmeleridir.

Crossover Ne Anlama Gelir?

SUV ve binek arabaların özellikleri ile tasarlanmış anlamına gelen crossover aslında bilinenin aksine, 1977 yılında üretilmiştir. 1977 tarihinde üretilen ilk model, crossover araba modellerinin öncüsü olarak kabul edilmektedir. Crossover arabalarının en önemli özelliği ise, crossoverların binek araba şasisi üzerine yerleştirilmesidir. Bu nedenle bu araçların iç hacmi, diğer araçlara göre daha küçüktür. Ancak, sürüş kalitesi ise oldukça yüksektir.

Crossover ve Suv Arasındaki Farklar Nelerdir?

Melez bir tasarıma sahip olan corssover araçlar, şehir içlerinde oldukça konforlu bir kullanım deneyimi sunmaktadır. Crossover ve Suv arasındaki farklar şu şekilde sıralanabilir;

  • Crossover araçlar, binek araç şasisi üzerine tasarlanırlar.
  • Önden çekiş özelliğine sahiptirler. Bu da kişilerin daha konforlu bir kullanıma sahip olmasına imkan sunar.
  • Crossover araçlar, binek araçların tüm konfor ve araç özelliklerine sahiptir.

Diğer Blok Yazıları