Cheat Meal Nedir? Ne Demek ve Ne Anlama Gelir?

Sözlük

21 Eylül 2022

Cheat Meal Nedir? Ne Demek ve Ne Anlama Gelir?
 cover

Cheat meal, düzenli diyet programı uygulayan kişilerin belirledikleri bir günün, bir öğününde istedikleri gıdaları yemeleridir. Sıkı bir diyet programında metabolizma, az bir enerji ile çalışmaya alışan vücut yapısına adapte olur ve yavaşlar. Belirli günlerde diyet listesi dışında tüketilen gıdalar, metabolizmanın hızlanmasına etki eder. Hızlanan metabolizma da kişilerin kilo verme süreçlerinin daha kolay ilerlemesinde etkilidir.

Cheat Meal Ne Demek ve Ne Anlama Gelir?

‘Kaçamak öğünü’ anlamına gelen cheat meal kelimesi, diyetin belirlenmiş bir gününde tüketilecek gıdaların yüksek kalorili olması demektir. Kişilerin kendilerini ödüllendirmek olarak da düşünebilecekleri bu öğün, aslında vücudun şaşırtılmasını sağlamaktadır. Düzenli olarak aynı gıdaların tüketilmesi, vücudun bu düzene alışmasına ve kilo vermenin durmasına neden olmaktadır. Bu nedenle, belirli günlerde yapılacak kaçamaklar, sağlıklı bir şekilde kilo vermenin sürdürülebilmesi için oldukça önemlidir.

Chet meal, bazen kişilerin diyetlerini bozdukları hissine kapılarak tüm diyet programından vazgeçmelerine neden olabilmektedir. Buradaki en önemli nokta, kişilerin kaçamak öğünlerinde de iradelerine hakim olabilmeleridir.

Chet Meal Faydaları Nelerdir?

Cheat meal, dozunda ve düzenli olarak uygulanmalıdır. Diyet sürecinde bir günden fazla kaçamak öğünlerin yapılması, diyet programının işlevini yitirmesine neden olacaktır. Cheat meal faydaları şu şekilde sıralanabilir;

  • Metabolizmanın hızlanmasını sağlar.
  • Diyet programının düzenli bir şekilde kilo verdirmesini sağlar.
  • Psikolojik olarak kişilerin rahatlamasını sağlar.
  • Glikojen depolarının yenilenmesini sağlar.

Diğer Blok Yazıları