Cable Front Raise Hareketi Nedir, Nasıl Yapılır? Cable Front Raise Hangi Kasları Çalıştırır ve Faydaları Nelerdir?

Performans

13 Haziran 2022

Cable Front Raise Hareketi Nedir, Nasıl Yapılır? Cable Front Raise Hangi Kasları Çalıştırır ve Faydaları Nelerdir? cover

Cable front raise hareketinin amacı arasında kol geliştirmek yer alıyor. Ancak sağlıklı ve estetik kol ve omuz kaslarına sahip olunmak isteniyor ise sadece cable front raise hareketi yapılmamalı. Hareket farklı kol, omuz ve sırt geliştirme hareketleri ile desteklendiğinde alınan etki daha büyük olur. Cable front raise hareketi ile kol ve omuz kaslarına ağırlık verilir.

Cable Front Raise Hareketi Nasıl Yapılır?

Cable front raise hareketinin yapılışında ekipman kullanılır. Ekipmanı kullanırken önce alttan başlamak gerekir. Ayak duruşuna ve bedenin dik olduğuna dikkat edilmeli. Ardından halat aşağı ve yukarı yavaş hareketler ile kaldırılmalı. Hareketin etkisini arttırmak için tepe noktasında bir süre bekleyebilirsiniz. Kollarınızı göğüs hizasına kadar kaldırmanız yeterlidir daha yukarı kaldırmamaya dikkat edin.

https://www.youtube.com/watch?v=H0O4HNvtB70

Cable Front Raise Hareketi Hangi Kasları Çalıştırır?

Cable front raise hareketinin çalıştırdığı kaslar arasında kol ve omuz kasları bulunur. Ön omuz kasları, arka omuz kasları ve kol kasları üzerinde etkilidir. Cable front raise hareketi ile yan deltoid kaslarının çalıştırılması da mümkün. Cable front raise hareketi ile vücudun birçok bölgesi değil sadece bir bölgesine odaklanılır. Spesifik olarak kol ve omuz çalışmak isteyen kişiler cable front raise hareketine yönelebilir.

Cable Front Raise Hareketinin Faydaları Nelerdir?

Cable front raise hareketinin vücuttaki faydaları ön omuz bölgesinin gelişimini desteklemesidir. Cable front raise hareketi ile vücudun omuz ve kol bölgesi çalışır. Omuz ve kol bölgesindeki gelişim ise vücudun farklı alanlarında olumlu etkiler ve gelişimler bırakır. Cable front raise hareketinin yararları şu şekildedir:

  • Kol ve omuz gelişimini sağlar.
  • Ön kol ve arka kol kasları gelişir.
  • Kol ve omuz kasları gelişir.
  • Kolların gelişmesi ile vücudun dayanıklılığı ve güç oranı artar.
  • Sağlıklı bir görünüm elde edilir.
  • Omuz ve kollar genişler.
  • Omuz ve kol kasları daha estetik bir görünüm kazanır.
  • Deltoid kas gruplarınız aktif olarak çalışır ve bu durum kollarınızın daha esnek ve güçlü olmasını sağlar.

Hareket doğru yapıldığı müddetçe etkili olur. Hareketin düzenli olarak yapılması ve farklı hareketler ile desteklenmesi sadece kol ve omuz bölgesinin gelişmesinin önüne geçer. Vücut çalışırken tek bölgeye odaklanmamalı ve tüm kaslarınızın gelişimine özen göstermelisiniz. Programınızda yer alan hareketler sadece kol gelişimine yönelik olmamalıdır. Aksi takdirde vücudunuzda gelişen tek kas grubu kol ve omuzlarınız olur.

Cable Front Raise Hareketinin Kimler Yapabilir?

Cable front raise hareketini yapanlar kol kaslarını geliştirmek isteyen kişilerdir. Her seviyeden sporcunun uygulayabileceği hareketin farklı zorlukları bulunur. Cable front raise hareketini yaparken dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar bulunur. Bu unsurlara dikkat edildiği takdirde hareketi herkes yapabilir. Kol ve omuz kaslarını geliştirmek isteyenler cable front raise hareketini yapabilir. Hareketin yapılışında dik durmaya ve bedeni doğru kullanmaya özen göstermek gerekir.

Cable Front Raise Hareketi Ekipmansız Yapılır Mı?

Diğer Blok Yazıları