Bowl Ne Demek? Ne Anlama Gelir?

Sözlük

21 Eylül 2022

Bowl Ne Demek? Ne Anlama Gelir?

 cover

Bowl, çim topu olarak spor terimleri arasında yer alan bir spor türüdür. Bu oyunda kullanılan iki taraftan basık ve ‘jack’ ya da ‘kitty’ adı verilen bir top ile bu toptan daha küçük olan toplara vurularak puan kazanılmaktadır. Bowl oyunu, ilk kez on üçüncü yüzyılda İngiltere’de oynanmıştır. Ülkemizde de ilk kez Fethiye’de düzenlenen bir şampiyona ile oynanmaya başlanmıştır.

Bowl Ne Anlama Gelir?

Çim topu anlamına gelen bowl, belirli kurallar dahilinde, çim bir alanda oynanmaktadır. Karşılıklı tek kişinin yarıştığı bu oyun, genellikle iki set olarak oynanmaktadır. Bazı durumlarda set sayıları üçe çıkartılabilmektedir. Oyun, yazı tura atışı ile başlar ve kazanan kişi oyuna başlamaya hak kazanır.

Bowl Oyununun Kuralları Nelerdir?

Bowl oyunu, oldukça eski zamanlardan beri oynanmaktadır. Ülkemizde çok popüler olmasa da bazı bölgelerde oynanmaya başlanmıştır. Bowl oyunu için belirlenen bazı kurallar vardır. Bu kurallara uygun olarak düzenli yarışmalar da farklı ülkelerde gerçekleştirilmektedir. Bowl oyunun kuralları şunlardır;

  • Atış yapılacak toplar iki farklı renge sahiptir.
  • Oyuncular, kendilerine ait renklerdeki toplar ile jack’e sıra ile atış yaparlar.
  • Jack’e yakın olan topu atan oyuncu puan kazanır.
  • Oyuncunun atışı jack'i oyun alanı dışına çıkarmış ise, dışarı çıkan atış topu ve jack'in yerleri işaretlenir. Rakip oyuncu, oyun alanı sınırları içinde kalmak şartı ile jack'e, rakibinin topundan daha yakın atış yapmaya çalışır.
  • Son atış hakkı rakipte olmasına rağmen, diğer oyuncunun oyundan puan kazanmasına ise sayı çalma denilmektedir.

Diğer Blok Yazıları