Badem Kilo Aldırır mı? Her gün Yemek Kilo Yapar mı?

Besinler

4 Ocak 2023

Badem Kilo Aldırır mı? Her gün Yemek Kilo Yapar mı?
 cover

Badem, yağ ve protein açısından zengin olan oldukça faydalı bir besindir. Kuruyemiş olarak en çok tercih edilen çeşitlerden biri olarak da gösterilebilir. Lezzetli olması ve dünyanın birçok yerinde yetişiyor olması insanlar tarafından sevilerek tüketilmesinde önemli rol oynuyor. Tuzsuz ve kavrulmamış badem 54,1 gram yağ, 18,7 gram protein, 3,7 gram karbonhidrat içerir. Tuzsuz ve kavrulmamış bademin 100 gramı 570 kkal enerji verir. Bademin bir adedi yaklaşık 2 gramdır ve 12 kaloridir. Bademin 100 gramı 598 kaloridir. 

Badem Kilo Aldırır mı?

Haddinden fazla tüketilmediği sürece badem kilo aldırmaz. Elbette her besinin olduğu gibi bademin de belli bir miktar tüketilmesi gerekir. Badem faydalı, lezzetli ve protein açısından zengin bir besin olduğu için diyetlerde de tüketilmesi önerilir. Kilo vermek isteyenlerin diyetlerinde ara öğünde ya da kahvaltıda badem tüketmeleri, kilo vermeye yardımcı olduğu gibi vitamin ve mineral eksikliğinin giderilmesine yardımcı olur. Badem faydalı olsa da karbonhidrat ve yağ içeren bir besindir. Bu nedenle kontrollü tüketilmesinde fayda vardır.

Badem Her Gün Yemek Kilo Yapar mı?

Günlük 25 gram ile sınırlı tutulduğunda her gün badem yemek kilo yapmaz. 20 adet badem yaklaşık 25 gramdır ve bu miktar günlük tüketim için idealdir. Her gün 25 gramı aşacak kadar badem yemek kilo almaya neden olabilir.

Badem Tüketmenin Faydaları Nelerdir?

Badem tüketmenin faydaları şöyle sıralanabilir;

  • Kolesterolün ve yüksek kan şekerinin düşmesini sağlar.
  • Kalbe iyi gelir.
  • Vitamin eksikliğini giderir.
  • Lif açısından zengin olduğu için kilo vermeye yardımcı olur.
  • Safra kesesi hastalıklarını önler.
  • Kemik ve eklem sağlığını korumaya yardımcı olur.
  • Saç ve cilt sağlığının korunmasını sağlar.

Diğer Blok Yazıları