Arjin Ne Demek? Ne Anlama Gelir?

Sözlük

21 Eylül 2022

Arjin Ne Demek? Ne Anlama Gelir?
 cover

Arjinin, yarı esansiyel bir aminoasittir. Aynı zamanda, fizyolojik fonksiyonların birçoğunda etkili olan bir protein yapı taşıdır. Arjinin vücuttaki; hormon salgılanması, büyüme hormonunun artması, bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve vücuttaki zararlı atıkların giderilmesi gibi pek çok görevde yer almaktadır. Aynı zamanda, özellikle vücut geliştiriciler için nitrojen tutma yeteneği oldukça önemlidir. Damar genişletme ve protein sentezinde de rol alan arjinin, kas büyümesinin gerçekleşmesinde de oldukça etkilidir.

Arjinin Ne Anlama Gelir?

Arjinin ne anlama gelir? sorusunun cevabı; amino asit olarak verilmektedir. Net olarak Türkçe karşılığı arginin olarak çevrilmektedir. Arjinin, özellikle kırmızı et ve beyaz et ürünlerinin tüketilmesi ile vücuda temin edilmektedir. Protein içerikli besinlerin düzenli olarak tüketilmesi ile vücudun ihtiyacı olan arjininin temin edilmesi gerçekleştirilebilir. Aynı zamanda, takviye gıda olarak hap formunun düzenli olarak kullanılması sayesinde de vücudun arjinin ihtiyacı giderilebilir. Ancak takviye gıdaların kullanılmasından önce mutla bir uzman ile görüşülmesi gerekmektedir.

Arjininin Faydaları Nelerdir?

Arjininin, doğru ve düzenli bir şekilde vücuda temin edilmesi vücut sağlığı ve vücut sistemleri açısından oldukça önemlidir. Vücutta doğal olarak üretilmeyen arjinin, günlük olarak tüketilen besinler aracılığı ile temin edilebilinmektedir. Arjininin faydaları şu şekilde sıralanabilir;

  • Kardiyovasküler rahatsızlıklara karşı koruma sağlar,
  • Vücutta iltihap oluşumunun giderilmesini ve meydana gelmesini engeller,
  • Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesini sağlar,
  • Böbrek sağlığını korur,
  • Kas ağrılarının giderilmesini sağlar.

Diğer Blok Yazıları