Abductor Ne Demek? Ne Anlama Gelir?

Sözlük

21 Eylül 2022

Abductor Ne Demek? Ne Anlama Gelir?
 cover

Abductor, dışarı yönde çeken kas anlamına gelmektedir. Kişilerin normal anatomik yapısında, kolların iki yana doğru açılması abductor eyleminin gerçekleştirilmesi anlamına gelmektedir. Aynı şekilde, bacakların ve kolların birbirinden uzaklaştırılması da abductor eyleminin gerçekleşmesi ile yapılmaktadır. Abductor kasları aynı zamanda bacak bölgesinde yer alan ve doğru egzersizler ile geliştirilebilen özelliğe de sahiptir.

Abductor Ne Anlama Gelir?

Abductor kelimesi, Latince uzaklaştırıcı anlamına gelmektedir. Bu kelime, el ve ayak parmaklarının kapatılarak birbirlerine yaklaştırılması anlamına da gelmektedir. Kol ve bacaklarda gerçekleştirilen bu eylemin daha rahat ve sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için farklı egzersizlerin uygulanması mümkündür. Çoğunlukla dış bacak bölgesinde yer alan kas gruplarının çalıştırılması ile bu hareketin daha rahat yapılması sağlanmaktadır.

Abductor Fonksiyonu Nasıl Güçlendirilir?

Abductor eylemi, kişilerin günlük olarak gerçekleştirdikleri istemli hareketlerin yapılmasını sağlamaktadır. Koşmak, yürümek, sarılmak ve bir şey tutmak için gerçekleştirilen tüm hareketlerde abductor fonksiyonu devreye girmektedir.

Özellikle sporcuların düzenli olarak gerçekleştirdikleri antrenmanlarında tercih ettikleri egzersizler, bu eylemin daha güçlü ve sağlıklı bir şekilde yapılmasını sağlamaktadır. Sadece sporcuların değil, herkesin düzenli olarak egzersiz yapması daha sağlıklı ve güçlü kas sistemine sahip olunmasını sağlamaktadır. Adductor fonksiyonunu güçlendiren egzersizler şunlardır;

  • Squat,
  • Deadlift,
  • One leg thig abductor,
  • Thigh abductor,
  • One legged cable kickback

Diğer Blok Yazıları